Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.11.2019

До 12 років позбавлення волі заочно засуджено ще одного так званого «міністра» терористичної організації «ДНР»

За якісного публічного обвинувачення, яке підтримувала у Костянтинівському міськрайонному суді прокуратура Донецької області, оголошено заочний вирок мешканцю м. Донецька, який, займаючи відповідальну посаду у терористичній організації «ДНР», упродовж 5 років активно співпрацює з бойовиками.
 
У ході спеціального судового розгляду встановлено, що у листопаді 2014 року 36-річний чоловік, маючи тривалий стаж роботи в органах МНС України, зрадивши присязі, перейшов на бік терористів та був призначений на посаду так званого «міністра у справах цивільної оборони, надзвичайних ситуацій та ліквідації наслідків стихійного лиха ДНР».
 
З того часу посадовець-зрадник не покинув ряди терористичної організації та продовжує співпрацювати з бойовиками, видаючи злочинні накази щодо діяльності установ і організацій, які перебувають у нього в підпорядкуванні, та вчиняє інші протиправні дії, направлені на порушення конституційних прав громадян України, що проживають на тимчасово окупованій території Донецької області.
  
Суд визнав голову зазначеного псевдо-міністерства винним за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) КК України та заочно засудив до 12 років за гратами з конфіскацією майна.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 2527