Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.11.2019

Прокуратура домоглась в апеляційній інстанції призначення реального покарання хулігану, який вчинив злочин 10 років тому

Завдяки принциповій позиції прокуратури Донецької області Донецьким апеляційним судом скасовано вирок Красноармійського міськрайонного суду, яким 28-річного мешканця м. Покровська засуджено до умовного покарання за зухвале хуліганство та побиття двох людей, вчинене групою осіб (ч. 4 ст. 296 КК України).
 
Подія сталась у липні 2006 року. Чоловік разом із двома друзями (одного з яких у 2008 році засуджено за вчинення вказаного злочину до 5 років 2 місяців за гратами, а стосовно іншого провадження закрито у зв’язку зі смертю), знаходячись у стані алкогольного сп’яніння, грубо порушуючи громадський порядок, напали на незнайомого чоловіка, повалили його на землю та завдали кілька ударів дерев’яною палицею по тілу та ножове поранення в область грудної клітини. Чоловік, який прийшов на допомогу потерпілому, зазнав від нападників аналогічних тілесних ушкоджень.
 
У березні 2009 року Красноармійська місцева прокуратура, не погодившись з умовним покаранням для третього з хуліганів, подала апеляційну скаргу на вирок, але враховуючи подальше оголошення зловмисника у розшук, провадження у справі відновлено лише у жовтні 2019 року - у зв’язку з його затриманням.
 
 Апеляційний суд визнав доводи прокуратури повністю обґрунтованими та призначив винному реальне покарання - 4 роки позбавлення волі.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2106