Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.12.2019

Мотострілка «ДНР» засуджено до 8 з половиною років позбавлення волі

Красноармійським міськрайонним судом 54-річного мешканця м. Донецька визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) КК України.
 
Публічним обвинуваченням, яке підтримувала у суді Красноармійська місцева прокуратура, наведено вичерпні докази того, що чоловік у травні 2018 року, діючи з власних ідеологічних та корисливих міркувань, добровільно вступив до 100-ї окремої мотострілецької бригади 1-го армійського корпусу так званої «народної міліції «ДНР», яка дислокувалась у Кіровському районі м. Донецька.
 
Під час перебування на посаді старшого стрільця зловмисник отримав позивний «Сват» та, будучи забезпеченим камуфльованою формою з розпізнавальними знаками незаконного воєнізованого підрозділу, вогнепальною зброєю, бойовими припасами до неї та зарплатнею в російських рублях, забезпечував вогневу підтримку бойовикам у збройному опорі військовослужбовцям Збройних сил України та інших військових формувань України, задіяних у проведенні антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил на території Донецької області.
 
Злочинні дії мотострілка припинені у квітні 2019 року у зв’язку з його затриманням військовослужбовцями ЗСУ поблизу н.п. Невельське Ясинуватського району.
 
Згідно із вироком суду, найближчі 8 років і 6 місяців злочинець проведе за ґратами.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 
 

кількість переглядів: 2046