Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.12.2019

За побиття власника готелю двом екс-поліцейським загрожує до 5 років позбавлення волі

За процесуального керівництва прокуратури Донецької області слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Краматорську, затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт за ч. 3 ст. 296 (хуліганство, якщо воно вчинено із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень) та ч. 1 ст. 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) КК України.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що 28 квітня 2019 року двоє 26-річних поліцейських та шестеро їх знайомих вживали спиртні напої на альтанці одного з готелів у с. Мелекіно Першотравневого району Донецької області. Коли сп’янілі поліцейські почали вести себе непристойно, власник готелю зробив їм зауваження, у відповідь на що отримав удари кулаками по голові і грудній клітині та врешті втратив свідомість.
 
У подальшому, дізнавшись, що потерпілий, прийшовши до тями, розповів про його побиття дружині, поліцейські знову накинулись на нього з кулаками, а також побили його  сина, який намагався захистити батька, та погрожували розправою іншим свідкам події, у тому числі пообіцявши спалити готель.
 
Внаслідок злочинних дій «стражів порядку» власник готелю отримав забій головного мозку, перелом носа, ребра, а також садна та чисельні забої. Обох поліцейських після вказаної події звільнено із займаних посад.
 
Наразі обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.
 
 
                                                       Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1554