Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.12.2019

Затримано поліцейського, який за хабар пропонував своїй колезі уникнути дисциплінарної відповідальності

За процесуального керівництва прокуратури Донецької області слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Краматорську, на одержані неправомірної вигоди викрито поліцейського батальйону патрульної поліції у м. Краматорську та Слов’янську УПП в Донецькій області ДПП.
 
         
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що 16 грудня 2019 року, 36-річний капітан поліції вимагав у 23-річної поліцейської неправомірну вигоду у сумі 1000 доларів США за непритягнення її до дисциплінарної відповідальності та звільнення з роботи за можливу непристойну поведінку у громадському місці.
 
17 грудня правоохоронець одержав 25 000 грн за не звільнення жінки із органів Національної поліції.
 
20 грудня під час передачі другої частини хабара у розмірі 2000 грн за непритягнення поліцейської до дисциплінарної відповідальності та нарахування премії зловмисника затримано в порядку ст. 208 КПК України.
 
У ході проведення обшуку у нього виявлено та вилучено грошові кошти отримані злочинним шляхом та речовину схожу на «канабіс».
 
Наразі тривають першочергові слідчі (розшукові) дії. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідне становище, поєднане з вимагання неправомірної вигоди) КК України, обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади.

кількість переглядів: 2444