Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.12.2019

Організаторці незаконного референдуму винесено обвинувальний вирок

Артемівським міськрайонним судом оголошено обвинувальний вирок 51-річній мешканці Бахмутського району, яка вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 110 КК України, тобто умисні дії з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, за попередньою змовою групою осіб.
 
Публічним обвинуваченням, підтримуваним у суді прокуратурою Донецької області, доведено, що у травні 2014 року зловмисниця надала добровільну згоду на участь у підготовці та проведенні на території Бахмутського району так званого референдуму щодо самостійності терористичної організації «ДНР».
 
Перебуваючи на посаді голови так званої виборчої комісії у приміщенні будинку культури, що знаходиться у с. Опитне, жінка керувала діями підлеглих членів комісії, видавала бюлетені для голосування і списки виборців, а також організувала складання та підписання протоколу про результати хибного волевиявлення громадян та передачу останнього разом з бюлетенями представникам озброєних терористів.
 
За скоєння вказаного злочину винну особу засуджено до 5 років позбавлення волі з випробувальним строком 1 рік.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2321