Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.01.2020

Охоронцю уламків Boeing 777 компанії Malaysia Airlines повідомлено про підозру у службі на терористів

 
Під процесуальним керівництвом Артемівської місцевої прокуратури 26-річному мешканцю м. Торецька, який брав участь у незаконних збройних формуваннях так званої «ДНР», повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 260 КК України.              
 
 За версією слідства, у серпні 2014 року чоловік з корисливих мотивів вступив до лав терористів та був зарахований до так званого батальйону «Народне ополчення», розташованого у м. Єнакієве. Одягнений у військову форму російського зразка та озброєний АК-47 і пістолетом системи «Макаров», бойовик здійснював охорону блокпоста у с. Грабове Шахтарського району Донецької області, де перевіряв автомобілі і документи у водіїв і пасажирів та передавав керівникам отримані від інформаторів дані про місцезнаходження та пересування військової техніки Збройних сил України.   
 
Крім того, зловмисник був задіяний в охороні місця авіакатастрофи пасажирського літака «Boeing 777» рейсу МН-17 компанії «Malaysia Airlines», унаслідок якої загинули 298 пасажирів і членів екіпажу, знаходив серед уламків речі та інші матеріальні цінності, що належали загиблим, передавав їх своїм ватажкам, отримуючи грошову винагороду у розмірі від 500 до 1500 руб.
 
За принципової позиції прокуратури Донецької області чоловіка затримано у порядку ст. 208 КПК України. Наразі до суду скеровано клопотання про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а також вирішується питання щодо зміни кваліфікації дій зловмисника за більш тяжким складом злочину.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2021