Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.01.2020

Апеляційний суд залишив без змін вирок винуватцю ДТП, у якій загинув офіцер Моніторингової місії ОБСЄ в Україні

Донецький апеляційний суд залишив без змін вирок Краматорського міського суду, яким чоловіка визнано винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого) КК України.
 
Судом встановлено, що 18 січня 2018 року, о 05:40, у м. Краматорську 58-річний водій автомобіля марки «ZAZ Daewoo Lanos», діючи у порушення Правил дорожнього руху України, не врахував дорожню обстановку та, не обравши безпечну швидкість, виїхав на смугу зустрічного руху, де скоїв зіткнення з автомобілем «ГАЗ-3302».
 
Внаслідок злочинної самовпевненості водія 47-річний пасажир – співробітник Моніторингової місії ОБСЄ в Україні, громадянин Республіки Молдова, який знаходився на передньому сидінні, отримав травми, не сумісні із життям.  
 
У травні 2019 року суд першої інстанції, погодившись із повними та беззаперечними доказами публічного обвинувачення, підтримуваного прокуратурою Донецької області, визнав водія винним та засудив до 4 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки та стягненням на користь родичів загиблого понад 4 670 000 грн матеріальної та моральної шкоди. 
 
Сторона захисту подала на вказаний вирок апеляційну скаргу, у задоволенні якої наразі відмовлено.
 
Вирок вступив у законну силу.
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області
 
 
 

кількість переглядів: 1605