Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.01.2020

Викрито злочинну діяльність посадовців, які організували незаконний видобуток вугілля

Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Краматорську, проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що посадові особи державної шахти та приватного підприємства, за посередництва окремих працівників правоохоронних органів, зловживаючи своїм службовим становищем, з метою одержання неправомірної вигоди, впровадили протиправну схему з видобутку вугілля  на ділянці, на  якій вказані роботи проводити заборонено.
 
За результатами обшуків, проведених за місцями знаходження вказаних підприємств та адресами проживання фігурантів виявлено та вилучено фінансово-господарську документацію, відомості щодо обсягів незаконно видобутого вугілля, залучення до «підпільного бізнесу» і відповідної оплати праці гірників державної шахти.
 
Окрім цього, шляхом спуску до ствола шахти проведено безпосередній огляд ділянки, де зафіксовано процес видобутку вугілля.
 
На теперішній час готуються клопотання до суду про накладення арешту на вилучене під час обшуків майно. Досудове розслідування триває.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 2087