Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.02.2020

За отримання хабаря посадовій особі Держгеокадастру загрожує до 10 років за гратами

Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування стосовно посадової особи, яка обвинувачується у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, тобто в одержанні неправомірної вигоди службовою особою за вчинення будь-якої дії в інтересах того, хто надає таку вигоду, з використанням службового становища.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у серпні 2019 року заступник начальника відділу у м. Маріуполі ГУ Держгеокадастру в Донецькій області, діючи умисно, з корисливих мотивів, погодився сприяти місцевій мешканці у прискоренні державної реєстрації земельної ділянки та внесення відповідних відомостей до Державного земельного кадастру. Свої «послуги» зловмисник оцінив у 6 500 грн, частину з яких, а саме 2 500 грн, він сплатив підприємцю за складання технічної документації із землеустрою, а решту залишив собі.
 
У вересні 2019 року під час отримання від замовниці другої частини неправомірної вигоди посадову особу викрито та затримано. 
 
Наразі обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.
 
Довідково: санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області  
                   

кількість переглядів: 1658