Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.02.2020

Прокуратура домоглась призначення довічного позбавлення волі чоловіку, який застрелив дружину та її коханця

Донецьким апеляційним судом підтримано принципову правову позицію Костянтинівської місцевої прокуратури та призначено покарання у вигляді довічного позбавлення волі злочинцю, який через ревнощі застрелив дружину та її співмешканця, чим вчинив кримінальне правопорушення, передбачене п.1 ч.2 ст. 115 КК України.
 
Суд встановив, що 21 березня 2018 року 57-річний мешканець Костянтинівки, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, побачив на порозі свого будинку жінку і її нового співмешканця та з гладкоствольної рушниці здійснив два постріли: в область грудної клітини чоловіка та у плече дружини, до цього дозволивши їй по телефону попрощатися з сином.
 
У подальшому вбивця зателефонував до поліції, але коли поліцейські та син потерпілої прибули на місце події, зарядив рушницю ще двома набоями і тримав її направленою на двері, перешкоджаючи будь-кому увійти до квартири. Від отриманих вогнепальних поранень 56-річний чоловік помер на місці, а 48-річна жінка – у кареті швидкої допомоги.
 
У листопаді 2019 року Костянтинівський міськрайонний суд призначив винному покарання у вигляді 15 років за гратами, проте прокуратура, вважаючи вирок занадто м’яким, оскаржила його в апеляційній інстанції.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 1998