Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.02.2020

Колишньому прокурору повідомлено про підозру у співпраці з терористами

За погодженням з прокуратурою Донецької області мешканцю смт. Нікольське Володарського району повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 2583 КК України, тобто в участі у терористичній організації.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у період з листопада 2014 по вересень 2016 року чоловік, зрадивши присязі працівника органів прокуратури України, перейшов на бік та співпрацював з незаконними збройними формуваннями окупаційної влади Російської Федерації на тимчасово окупованій території Донецької області.
 
Займаючи посади так званого «прокурора відділу підтримання державного обвинувачення Генеральної прокуратури ДНР», «старшого прокурора відділу нагляду за додержанням законів у сфері державної безпеки головної військової прокуратури ДНР» та «старшого помічника прокурора прокуратури м. Донецька ДНР», зловмисник порушував кримінальні справи, проводив слідчі дії, затримував осіб, здійснював їх арешти, а також організовував незаконні перевірки на підприємствах, в установах і організаціях, надавав злочинні вказівки на виклик та допит осіб, підприємців, вчиняв інші протиправні дії, направлені на порушення конституційних прав громадян України, що проживають на тимчасово окупованій території м. Донецька та деяких міст Донецької області, та вчиняв інші протиправні дії під виглядом завуальованої правоохоронної діяльності на окупованій території Донеччини.
 
Досудове розслідування триває.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2240