Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.02.2020

Лейтенанта патрульної поліції підозрюють у перевищенні службових обов’язків

Прокуратурою Донецької області погоджено повідомлення  про підозру заступнику командира роти № 3 батальйону УПП в Донецькій області у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 365 КК України, тобто у перевищенні службових повноважень, що супроводжувалось насильством, застосуванням спеціальних засобів, болісними діями та діями, що ображають особисту гідність потерпілого.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що 8 червня 2019 року, близько 20:30, лейтенант поліції разом з іншими патрульними поліцейськими зупинив у м. Маріуполі автомобіль «ЗАЗ Daewoo Lanos», у якому знаходились чоловік, його дружина та малолітня дитина.
 
Мотивуючи тим, що водій начебто здійснював рух у темний час доби без увімкнених фар, проте не надавши аргументованих доказів вказаного порушення ПДР, поліцейський із застосуванням фізичної сили витягнув водія з автомобіля, поклав на землю і за відсутності об’єктивної потреби у застосуванні спеціальних засобів, надів на нього кайданки та на службовій автівці доставив до відділку поліції.
 
В результаті безпідставного затримання, що було доведено у судовому порядку, водієві спричинено тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості.
 
Досудове розслідування триває.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 1955