Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.03.2020

Гірничий майстер вугільного підприємства відповість у суді за травмування прохідника

Селидівським відділом Красноармійської місцевої прокуратури спрямовано до суду обвинувальний акт стосовно гірничого майстра відокремленого підрозділу «Шахта 1/3 Новогродівська» ДП «Селидіввугілля», внаслідок порушення яким правил безпеки на виробництві травмовано працівника.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що 2 червня 2017 року під час виконання прохідниками робіт із затяжки боків виробки сталося раптове відшарування породи та її шматком пошкоджено сітку затяжки, внаслідок чого один з прохідників отримав поранення металевим дротом в область живота.
 
Вказана подія стала результатом порушення законодавства про охорону праці з боку гірничого майстра ділянки. Його дії кваліфіковано за ч. 1 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві особою, яка зобов’язана їх дотримуватися, якщо це заподіяло шкоду здоров`ю потерпілого) КК України.
 
Максимальне покарання за санкцією статті - обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.
                            
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1900