Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.03.2020

Головному енергетику державного підприємства повідомлено про підозру у порушенні правил поводження з радіоактивними матеріалами

Торецьким відділом Костянтинівської місцевої прокуратури головному енергетику одного з державних вугледобувних підприємств Донецької області повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 267 КК України, тобто у порушенні правил поводження з радіоактивними матеріалами, що створило небезпеку настання тяжких наслідків.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у травні 2019 року під час перевірки наявності та збереження основних засобів на підприємстві головним енергетиком виявлено 4 раніше не облікованих джерела іонізуючого випромінювання з радіаційною речовиною «Цезій-137», активність якої перевищувала дозволений безпечний рівень.
 
Однак, діючи у порушення вимог законодавства службовець не надав вказану інформацію до органу Державного регістру джерел іонізуючого випромінювання, не здійснив жодних заходів щодо їх належного обліку і незаконно зберігав небезпечні об’єкти понад 2 місяці, наражаючи на небезпеку працівників підприємства.
 
На даний час досудове розслідування триває. Вирішуються питання щодо обрання чоловіку міри запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади. 
           
Прес-служба прокуратури Донецької області
 
 

кількість переглядів: 2459