Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.04.2020

Посадову особу підозрюють у недбальстві, яке коштувало бюджету 8,5 млн грн

За процесуального керівництва Слов’янської місцевої прокуратури начальнику відділу освіти Слов’янської міської ради повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України, тобто у  службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що упродовж 2017-2018 років начальник відділу освіти, будучи головою тендерного комітету, уклав 6 договорів про постачання теплової енергії до навчальних закладів м. Слов’янська на загальну суму 17,7 млн грн, не врахувавши різницю в тарифах, встановлених для підприємств, що виробляють її з природного газу та з альтернативних джерел.
 
За висновками комісійної судово-економічної експертизи, в результаті несумлінного ставлення посадовця до службових обов’язків на рахунки 3 підприємств-постачальників безпідставно перераховано бюджетні кошти у сумі понад 8,5 млн грн.
 
Наразі досудове розслідування триває. Вирішуються питання щодо обрання підозрюваному міри запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.
 
                          
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2533