Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.04.2020

Двох посадових осіб управління захисту споживачів чекає лава підсудних

Красноармійською місцевою прокуратурою спрямовано до суду два обвинувальні акти за ч. 3 ст. 368 (одержання службовою особою неправомірної вигоди з використанням службового становища, за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням) КК України стосовно посадових осіб управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у серпні 2019 року виконуюча обов’язки начальника управління вступила у злочинну змову з головним спеціалістом одного з відділів з метою отримання неправомірної вигоди від фізичних осіб-підприємців за не перешкоджання їх законній діяльності.
 
 Зокрема, жінки зателефонували 4 підприємцям та повідомили про скарги, які начебто надійшли на них від покупців. При особистій зустрічі посадові особи вимагати від «порушників» грошові кошти за не притягнення до відповідальності. Загалом упродовж 6 днів жінки отримали неправомірну вигоду у сумі 13 500 грн.
 
Згідно із санкцією статті, особам загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 1784