Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.04.2020

Судитимуть двох поліцейських, незаконні дії яких призвели до отримання чоловіком перелому стегна

За процесуального керівництва прокуратури Донецької області слідчими ДБР, розташованого у м. Краматорську, завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно патрульних поліцейських Управління патрульної поліції в Донецькій області, які під час незаконного затримання чоловіка завдали йому тілесних ушкоджень.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що 27 жовтня 2019 року двоє поліцейських прибули на допомогу своїм колегам, які вгамовували компанію чоловіків, що знаходились напідпитку біля одного з будинків у Центральному районі м. Маріуполя.
 
Коли поліцейський автомобіль від'їжджав з місця події, перехожий, аби не потрапити під колеса, намагався зупинити його руками. Однак поліцейські сприйняли дії чоловіка як перешкоджання їх професійній діяльності. Без висування законних вимог та будь-яких попереджень, вони застосували до нього фізичну силу та надягли кайданки.
 
В результаті перевищення поліцейськими службових повноважень (ч. 2 ст. 365 КК України) потерпілий отримав закритий уламковий перелом стегна.
 
Покаранням за вказаний злочин є позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1880