Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.04.2020

Верховний суд поставив крапку у справі про жорстоке вбивство людини з інвалідністю на Донеччині

Підтримавши позицію прокуратури Донецької області, Верховний суд поставив крапку у кримінальному провадженні стосовно 53-річного громадянина Російської Федерації, який у м. Маріуполі вбив сокирою прикутого до ліжка інваліда, заволодів його майном та ледь не позбавив життя його доглядальницю.
 
Мова йде про події 31 березня 2015 року. Чоловік увійшов до квартири свого 67-річного знайомого з інвалідністю, що перебував у безпорадному стані, та завдав йому численних ударів ножем і сокирою. Упевнившись, що потерпілий помер, нападник забрав його мобільний телефон та збирався покинути квартиру, проте побачив на порозі жінку, яка опікувалась потерпілим. Зловмисник кілька разів вдарив її кулаком та сокирою, однак вона змогла вирватись та покликати на допомогу.
 
У грудні 2016 року Іллічівський районний суд м. Маріуполя визнав злочинця винним за п. 6 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство з корисливих мотивів), ч. 4 ст. 187 (розбій, спрямований на заволодіння майном, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень) та ч. 3 ст. 15, пп. 9, 13 ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство) і засудив до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Скаргу сторони захисту Донецьким апеляційним судом залишено без змін, проте, і надалі намагаючись уникнути покарання, засуджений подав касаційну скаргу до Верховного суду, яким ухвалу апеляційної інстанції скасовано через те, що суд не надав громадянину РФ перекладача.  
 
За результатами нового розгляду в апеляційному суді вирок залишено без змін, а чергову касаційну скаргу сторони захисту - без задоволення. Отже, завдяки якісному обвинуваченню, залишок свого життя засуджений проведе за ґратами.                             
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1523