Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.04.2020

На Донеччині попереджено потрапляння контрафактного алкоголю на суму понад 6,3 млн грн у мережу роздрібної торгівлі

За процесуального керівництва прокуратури Донецької області співробітниками ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях спільно із співробітниками слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Донецькій області припинено незаконне зберігання та попереджено постачання в мережу роздрібної торгівлі контрафактного алкоголю сумнівної якості.
 
         
 
У рамках досудового розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) на території м. Краматорська у складських приміщеннях та транспортних засобах, а також за місцями мешкання фігурантів проведено санкціоновані слідчим суддею обшуки, у ході яких виявлено та вилучено понад 35 тис літрів алкогольної продукції у скляних пляшках та упаковках «Бег-ін-бокс» з марками акцизного збору, що мають ознаки підроблення, на загальну суму 6,3 млн грн,  комп’ютерну техніку, а також чорнові записи протиправної діяльності.
 
        
 
За попередніми даними, збитки, спричинені державі у вигляді недоотримання обов’язкових платежів до державного бюджету, складають близько 2 млн грн.
 
Наразі подано клопотання щодо накладення арешту на вилучені алкогольні напої та підготовлено постанови про призначення ряду експертиз. Встановлюються усі обставини злочинної діяльності та коло осіб, причетних до реалізації контрафакту.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 
 

кількість переглядів: 1608