Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.05.2020

За грати на 4 роки відправлено водія, який збив 9-річну дитину та навіть не розкаявся

За принципової позиції прокуратури Донецької області, мешканця м. Костянтинівки  визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що заподіяло тяжке тілесне ушкодження) КК України.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що 20 травня 2017 року, близько 10:00, чоловік, перебуваючи за кермом автомобіля марки "Honda CR-V", побачивши малолітнього пішохода, який перетинав проїжджу частину в районі регульованого перехрестя разом із старшою сестрою, не зупинив рух автівки та скоїв наїзд на 9-річного хлопчика. 
 
В результаті вказаної дорожньо-транспортної події малолітній отримав відкриту черепно-мозкову травму з забоєм  головного мозку та переломи гомілки і плеча. Хлопчик переніс декілька складних операцій та завдяки старанням лікарів залишився живим, натомість обвинувачений своєї провини у ДТП не визнав і матеріальну допомогу сім’ї тяжко травмованої дитини не надав.
 
Враховуючи аргументовані доводи прокурора, суд ухвалив вирок, згідно з яким зухвалий водій проведе найближчі 4 роки у кримінально-виконавчій установі закритого типу та не зможе керувати транспортними засобами ще два роки.
 
З засудженого на користь потерпілої сторони стягнуто матеріальну шкоду у розмірі 9 759 грн та моральну - 250 тис грн.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1696