Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.07.2020

Розпочато судовий розгляд справи за позовом прокуратури про стягнення з товариства-посередника коштів, заборгованих за навчання іноземних студентів

Господарським судом Харківської області відкрито провадження у справі за позовом Краматорської місцевої прокуратури, поданої в інтересах держави в особі Міністерства охорони здоров’я України та Державного закладу «Донецький національний медичний університет ім. М. Горького», про стягнення з юридичної особи заборгованості за надання освітніх послуг.
 
Установлено, що у червні та вересні 2016 року між Донецьким національним медичним університетом та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договори про співпрацю на 2016-2021 навчальні роки щодо здобуття вищої освіти іноземними громадянами.
 
 Вартість освітніх послуг, які надано університетом за весь термін навчання, склала 20 500 доларів США, утім у зазначений договором строк товариством грошові кошти за III курс навчання 20 іноземців не сплачено.
 
Загальна сума заборгованості склала 420 тис грн.
 
Ураховуючи те, що несплата вказаних коштів негативним чином впливає на забезпечення діяльності університету, прокуратура вимагає стягнення з боржника зазначених коштів у судовому порядку.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 1515