Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.08.2020

Не допоміг, а обікрав: «кавалер», чия спрага до наживи коштувала жінці життя, в дев’ятий раз опиниться за ґратами

За погодженням з Маріупольською місцевою прокуратурою №2 до Орджонікідзевського районного суду м. Маріуполя спрямовано обвинувальний акт за ч. 3 ст. 136, ч. 2 ст. 185, ч. 1,3 ст. 357 (ненадання допомоги особі, яка перебуває в небезпечному для життя стані, що спричинило її смерть, крадіжка та незаконне заволодіння будь-яким способом паспортом або іншим важливим особистим документом) КК України.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що 7 травня 2020 року, 8-разово судимий за корисливі злочини та зґвалтування мешканець м. Маріуполя, познайомився з 34-річною жінкою та привів її на один з міських пляжів. Посварившись, вони розійшлись, але згодом чоловік, прямуючи додому, виявив свою знайому на лавочці біля моря без свідомості.
 
Скориставшись її безпорадним станом, зловмисник заволодів золотими сережками, каблучкою та сумкою жертви, після чого замість виклику «швидкої допомоги» затягнув її до громадського туалету та кинув до вигрібної ями, де вона померла від гострого отруєння невстановленою речовиною.
 
Використавши викрадений паспорт та мобільний телефон померлої, зловмисник змінив код доступу до її банківської картки та зняв з неї грошові кошти на загальну суму 25 000 грн.
 
На 9 судимість обвинувачений очікує у слідчому ізоляторі – цього разу йому загрожує до 5 років позбавлення волі.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 1416