Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.08.2020

Побив та підпалив: замах на умисне вбивство привів зловмисника на лаву підсудних

За процесуального керівництва прокуратури Донецької області до Вугледарського міського суду Донецької області скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 15 п. 4 ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство, вчинений з особливою жорстокістю) КК України.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у ніч на 26 травня 2020 року двоє мешканців м. Вугледара, перебуваючи біля гаражного боксу місцевого воєнізованого гірничорятувального загону, вживали алкогольні напої. Під час спілкування між чоловіками виникла сварка, у ході якої один з них побив іншого кулаками, а коли той впав - облив бензином та підпалив.
 
Злочинний умисел, спрямований на вбивство з особливою жорстокістю, зловмисник не довів до кінця з причин, що від нього не залежали, адже  потерпілий зміг самостійно загасити на собі полум’я та потайки покинути місце злочину. За висновками судово-медичної експертизи, йому заподіяні чисельні синці та опіки обличчя, шиї, живота, попереку, рук і ніг.
 
Досудове розслідування завершено.
 
Обвинуваченому, який наразі перебуває у слідчому ізоляторі, загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1419