Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.09.2020

Повідомлено про підозру двом директорам підприємства, які привласнили понад 9,4 млн грн під час ремонту доріг

За процесуального керівництва прокуратури Донецької області двом директорам товариства з обмеженою відповідальністю повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа), ч.2 ст.366 (службове підроблення, якщо вони спричинили тяжкі наслідки) та ч. 5 ст. 191 (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, якщо вони вчинені в особливо великих розмірах) КК України.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що упродовж 2016-2017 років структурний підрозділ Укравтодору Служба автомобільних доріг в Донецькій області провела державні закупівлі щодо проведення капітального ремонту автодоріг та тротуарів на 7 об’єктах у містах Краматорськ, Лиман та у Лиманському районі. Переможцем торгів визнано товариство з обмеженою відповідальністю,  що розташоване у м. Києві.
 
Двоє директорів вказано підприємства, що працювали у різний період часу, використали підроблені документи, на підставі яких були прийняти роботи та на рахунок підрядника перераховано державні кошти.
 
За результатами експертизи проб відремонтованого підрядником асфальтобетонного покриття з’ясовано, що його фактична товщина та фізико-механічні показники не відповідають вимогам проектно-кошторисної документації, а загальна вартість неякісно виконаних будівельних робіт складає понад 9, 4 млн грн.  
 
Досудове розслідування здійснюється СУ ГУ НП у Донецькій області за оперативним супроводом ГУ СБУ у Донецькій та Луганській областях. Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1649