Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.09.2020

Заподіяння шкоди державі на понад 21 млн грн загрожує посадовцю суворим покаранням

За процесуального керівництва Краматорської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування стосовно службової особи одного із структурних підрозділів Краматорської міської ради, яка обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки) КК України.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у жовтні 2018 року між міською радою та акціонерним товариством укладено договір щодо реконструкції будівель комунального закладу «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 2 м. Краматорська» загальною вартістю понад 75 млн грн.
 
Начальник одного із управлінь міськради, достовірно знаючи, що роботи за договором не виконано, не вжив передбачених законодавством заходів щодо отримання страхового відшкодування за перерахований авансовий платіж.
 
Недбале ставлення посадовця до виконання службових обов’язків призвело до завдання шкоди державі на суму понад 21,2 млн грн.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області


кількість переглядів: 1291