Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.09.2020

Учаснику НЗФ РФ заочно повідомлено про підозру у викраденні подружжя на Донеччині

Костянтинівською місцевою прокуратурою заочно повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 146 та ч. 2 ст. 260 КК України, громадянину Російської Федерації, який брав активну участь у діяльності непередбаченого законом збройного формування РФ та незаконного позбавлення волі громадян групою осіб.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у липні 2014 року чоловік разом із іншими учасниками НЗФ так званої «ДНР», перебуваючи на одній з вулиць м. Макіївки, підійшли до чоловіка і жінки та під надуманим приводом, погрожуючи зброєю, затягли їх до свого автомобілю.
 
Незаконно утримуючи сімейне подружжя, зловмисники відвезли останніх на блокпост, розташований у найближчій лісосмузі, та кинули у яму. Наступного дня перевезли потерпілих до «бази», де продовжили незаконно утримувати проти їх волі упродовж 3 днів. Звільнили подружжя лише після того, коли вони переписали свій автомобіль марки «Hyunday Tuscon» на потреби окупаційної адміністрації у Донецькій області.
 
Наразі підозрюваного оголошено у розшук. Справа перебуває на контролі управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту прокуратури області.
 
Досудове розслідування триває.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 
 

кількість переглядів: 1624