Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.09.2020

Примусова паспортизація – поза законом: начальнику «міграційної служби ДНР» заочно повідомлено про підозру

За процесуального керівництва управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях Донецької області та в умовах збройного конфлікту, Донецької обласної прокуратури слідчими ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях мешканцю м. Макіївки заочно повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438, ч. 1 ст. 258-3 та ч. 2 ст. 110 КК України, тобто у порушенні законів та звичаїв війни, участі у терористичній організації та посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України за попередньою змовою групою осіб. 
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2016 році колишній працівник органів внутрішніх справ України добровільно вступив до лав так званої «ДНР», що контролюється НЗФ РФ, зайнявши посаду «начальника міграційної служби МВД ДНР».
 
У порушення Конституції України та Женевської Конвенції про захист цивільного населення під час війни зловмисник забезпечує впровадження механізму обов’язкового отримання населенням, зокрема зайнятим у медичній та соціальній сферах і пенсіонерами, так званих «паспортів громадян ДНР», контролює порядок реєстрації і зняття осіб з реєстраційного обліку та дотримання іноземцями і особами без громадянства порядку тимчасового або постійного проживання, перебування, в’їзду/виїзду і транзитного проїзду через територію, підконтрольну НЗФ РФ.
 
Крім того, за допомогою місцевих ЗМІ начальник «міграційної служби» здійснює особистий вплив на формування серед населення думки про законність своїх дій та легітимність окупаційної влади.
 
Досудове розслідування триває.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1465