Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.10.2020

Бойовику, який молотком та палицею «допитував» проукраїнськи налаштованих громадян, заочно повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури чоловіку заочно повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 2 ст. 260 (участь у не передбачених законом збройних формуваннях), ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) та ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) КК України.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що мешканець м. Горлівка Донецької області вступив до лав НЗФ РФ, у складі якого брав участь у збройному опорі військовослужбовцям Збройних Сил України та незаконному затриманні проукраїнські налаштованих громадян.  
 
Так, у січні 2015 року зловмисник разом із іншими бойовиками, озброєними автоматичною вогнепальною зброєю, у багажному відділенні автомобілю вивезли одного з колишніх співробітників МВС України до будівлі місцевого мотелю.  Порушуючи закони та звичаї війни щодо недопущення жорстокого поводження з цивільним населенням, підозрювані, з метою отримання даних про співробітництво потерпілого з ЗСУ, зв’язали його та побили резиновою палицею і молотком, завдавши таким чином тяжких тілесних ушкоджень.
 
Досудове розслідування триває.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1349