Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.11.2020

За замах на вбивство суперниці жінці загрожує довічне ув’язнення

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом замаху на умисне вбивство та незаконного придбання, носіння та зберігання вибухових пристроїв (ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 263 КК України) стосовно мешканки Луганської області.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що вранці 20 червня 2020 року 49-річна жінка приїхала до с. Іванопілля Костянтинівського району. На ґрунті ревнощів до колишнього співмешканця, вона вирішила помститись його законній дружині. Маючи досвід користування бойовими припасами, зловмисниця встановила біля воріт, що вели до городу суперниці, дротову розтяжку, з’єднавши її з бойовою гранатою РГД-5.
 
Близько 07:50 власниця оселі вийшла з будинку та на шляху до городу відкрила дверцята, чим привела в дію змонтований зухвалою суперницею вибуховий пристрій. Проте, свій злочинний умисел луганчанці довести до кінця не вдалося, оскільки потерпіла встигла відбігти на безпечну відстань і через це залишилась жива. Жінку доставили до медичного закладу з множинними осколковими пораненнями обличчя, тулуба, рук і ніг.
 
Наразі обвинувальний акт спрямовано до Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічне ув’язнення.
 
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1294