Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.11.2020

На Донеччині під час одержання хабаря у розмірі 100 000 грн викрито голову селищної ради (ФОТО)

Під процесуальним керівництвом Донецької обласної прокуратури слідчими Головного управління Національної поліції у Донецькій області за оперативного супроводу  Управління стратегічних розслідувань в Донецькій області голову однієї з селищних рад Донеччини викрито на одержанні неправомірної вигоди у розмірі 100 000 грн.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у жовтні голова селищної ради вимагала від представника підприємства неправомірну вигоду у розмірі 100 тис грн. За вказану суму службова особа обіцяла підписати акти виконаних робіт та перерахувати на рахунок підрядної організації грошові кошти за виконані умови договорів з тепломодернізації дитячих дошкільних закладів освіти.
 
Під час одержання останньої частини неправомірної вигоди у розмірі 80 тис грн зловмисницю викрито та затримано у порядку ст. 208 КПК України.
 
Наразі вирішується питання щодо повідомлення голові селищної ради про підозру за ч. 3 ст. 368 (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище неправомірної вигоди, поєднане з її вимаганням) КК України та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1391