Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.11.2020

Неповнолітньому, який вбив чоловіка та викрав автомобіль, загрожує до 15 років за ґратами

За процесуального керівництва Волноваської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно 16-річного мешканця с. Ольгинка Волноваського району, який обвинувачується в умисному вбивстві та незаконному заволодінні транспортним засобом (п. 4 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 289  КК України). 
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у ніч на 22 липня 2020 року юнак, перебуваючи у с. Урзуф Мангушського району, винайняв для поїздки додому таксі, але, прибувши на місце призначення, відмовився платити за проїзд.
 
На цьому ґрунті між ним та 53-річним водієм виникла сварка, у ході якої пасажир кілька разів вдарив таксиста руками по голові і тулубу, від чого останній втратив свідомість, а потім відтягнув його до найближчої водойми. Коли потерпілий прийшов до тями, зловмисник завдав йому 38 ножових ударів в область тулуба та кинув помирати. Після цього неповнолітній заволодів транспортним засобом загиблого, який згодом продав.
 
Наразі обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років.
 
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1113