Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.11.2020

На Донеччині взято під варту чоловіка, який за вказівкою НЗФ РФ намагався вчинити терористичний акт (ФОТО)

  За клопотанням Донецької обласної прокуратури судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 300 000 грн мешканцю м. Мирноград, який обґрунтовано підозрюється у сприянні терористичній організації  (ч. 1 ст. 258-3) КК України.
 
         
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що представник одного з розвідувальних підрозділів НЗВ РФ, що контролюється окупаційною адміністрацією у Донецькій області за вказівкою керівництва створював дієву агентурну мережу. Метою зловмисника було проведення розвідувально-підривної діяльності, вчинення терористичних актів та диверсій на підконтрольній українській владі території Донеччини.
 
У квітні 2020 року бойовик доручив колишньому «колезі», який наразі мешкає у м. Покровську та у минулому вже був засуджений за участь у НЗФ, вчинити терористичний акт на об’єкті критичної інфраструктури, а саме – підстанції розподілу електроенергії «Красноармійськ».
 
27 листопада 2020 року завдяки спільній та злагодженій роботі прокуратури та слідчих ГУ СБУ в Донецькій та Луганські областях, а також департаменту контррозвідки СБУ «підривника» викрито та затримано до вчинення жахливого теракту.
 
У підозрюваного під час огляду виявлено та вилучено засоби зв’язку, грошові кошти, вибухову речовину зовні схожу на пластид та детонатори.
 
Досудове розслідування триває.
 
 Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1604