Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.04.2021

У Покровську викрито мережу аптечних закладів, у яких реалізовувалися кодеїновмісні препарати наркозалежним особам (ФОТО)

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного придбання, зберігання, перевезення та збуту наркотичних засобів, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 307 КК України).
 
       
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що двоє підприємців 42 та 48 років налагодили у м. Покровську незаконний «бізнес» з безрецептурного продажу громадянам препаратів з вмістом кодеїну, який віднесений до наркотичного засобу, обіг якого обмежено.
 
       
 
До своєї незаконної діяльності, яка здійснювалась у 4 місцевих аптеках, підприємці залучили рідних та знайомих.
 
За результатами санкціонованих слідчим суддею 18 обшуків у квартирах, складських приміщеннях, магазині та транспортних засобах фігурнатів виявлено та вилучено понад 15 000 блістерів та упаковок медичних препаратів, що складає близько 151 000 доз, а також грошові кошти у розмірі понад 1,1 млн грн, чорнові записи та мобільні телефони.
 
Загальна вартість вилученого майна за цінами «чорного ринку» складає близько 760  тис грн.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУНП в Донецькій області, оперативний супровід -  Управління боротьби з наркозлочинністю ГУНП в Донецькій області.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1242