Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.04.2021

На Донеччині судитимуть підприємця, який забезпечує спецодягом представників НЗФ РФ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури завершено спеціальне досудове розслідування стосовно мешканця м. Донецька, який обвинувачується у  фінансуванні тероризму (ч. 2 ст. 258-5 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що з жовтня 2014 року керівник одного з приватних підприємств м. Донецька виконує замовлення з пошиття військової форми російського зразка, форменого одягу, в тому числі й парадної форми, для співробітників силових структур окупаційної адміністрації Донецької області.
 
Зокрема, підприємство забезпечує одягом працівників так званих органів внутрішніх справ, доходів і зборів, військових ліцеїв, а також представників НЗФ РФ.
 
Крім того, обвинувачений сплачує «налоги и сборы» до псевдобюджету «ДНР», забезпечуючи тим самим фінансування бойовиків.  
 
Наразі обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.
 
Санкція статті передбачає покарання вигляді позбавлення волі на строк від восьми до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
 
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1074