Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.04.2021

Чотирьом ув’язненим повідомлено про підозру у дезорганізації роботи виправної установи

За процесуального керівництва Бахмутської окружної прокуратури чотирьом особам віком від 29 до 48 років, які утримуються в Державній установі «Торецька виправна колонія (№2)», повідомлено про підозру у вчиненні дій, що дезорганізують роботу установи виконання покарань, а саме у тероризуванні засуджених осіб (ст. 392 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у березні 2021 року троє чоловіків, засуджених за майнові злочини та злочини проти життя і здоров’я громадян разом із особою, що перебуває під вартою в очікуванні вироку суду, грубо порушували вимоги Кримінально-виконавчого кодексу України та Правил внутрішнього розпорядку установ виконання покарань.
 
За дорученням «кримінального авторитета» двоє «смотрящих» спільно з ще одним ув’язненим змушували інших засуджених виконувати їх незаконні накази, у тому числі збирати грошові кошти для «общака», влаштовувати конфліктні ситуації з адміністрацією установи.
 
Тим, хто чинив їм опір та відмовлявся від призначених «повинностей», так звана кримінальна верхівка погрожувала фізичною розправою. Двом ув’язненим за непогодження з встановленим «режимом» вказані особи завдали множинних ударів по усьому тілу та намагались відрізати вуха. 
 
Наразі вирішується питання щодо переведення правопорушників до слідчого ізолятору.
 
Злочинну діяльність осіб задокументовано під час проведення досудового розслідування слідчими поліції за оперативним супроводженням працівників управління стратегічних розслідувань в Донецькій області.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1208