Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.05.2021

Посадовій особі Фонду соціального страхування повідомлено про підозру у привласненні 754 тис грн бюджетних коштів

За процесуального керівництва Слов’янської окружної прокуратури посадовій особі державної установи повідомлено про підозру у привласненні майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому в особливо великих розмірах, та службовому підробленні, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у період з грудня 2019 року по листопад 2020 року, головний спеціаліст-бухгалтер Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області вказала власний рахунок у відомості про виплату заробітної плати працівникам територіальних відділень та таким чином незаконно привласнила грошові кошти у сумі 754 000 грн.
 
 При цьому, сама отримувала основну зарплату в іншій банківській установі, як працівник апарату Управління.
 
На теперішній час готуються клопотання про обрання підозрюваній запобіжного заходу та клопотання про накладення арешту на належне їй майно.
 
Досудове розслідування триває.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 
 

кількість переглядів: 1168