Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.08.2021

Так званому судді «ДНР» заочно повідомлено про підозру у незаконному засудженні пенсіонерки

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканцю м. Горлівки заочно повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2017 році чоловік, перебуваючи на посаді «судді Верховного Суду ДНР», розглядав матеріали так званої кримінальної справи відносно 63-річної мешканки м. Донецька. Жінку обвинувачували у начебто незаконному придбанні, зберіганні, передачі  та контрабанді вибухових речовин для вчинення теракту.
 
Так звана суддя, керуючись «кримінальним законодавством» псевдореспубліки, разом із двома колегами визнали жінку винною та призначили їй покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років 6 місяців.
 
Псевдоравоохоронці схопили потерпілу на центральній площі міста, та відвізши у «підвал» побили жінку і силою змусили зізнатись в інкримінованих злочинах. Крім того, пенсіонерка, очікувала на фіктивний вирок  суду два роки у СІЗО псевдореспубліки.
 
Вказані неправомірні дії підозрюваного є грубим порушенням вимог українського законодавства і міжнародного гуманітарного права.  
 
У 2017 році під час обміну полоненими, який відбувся на КПВВ «Майорське», жінку звільнили та передали українській стороні.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУНП в Донецькій області.
 
 
Відділ інформаційної політики
   Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1119