Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.08.2021

Заочно повідомлено про підозру конвоїру-охоронцю в’язниці «Ізоляція», який застосовував до полонених психологічне та фізичне насилля

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури конвоїру - охоронцю підпільної в’язниці «Ізоляція» заочно повідомлено про підозру у торгівлі людьми, участі у терористичній організації і не передбачених законом воєнізованих формуваннях, порушенні законів та звичаїв війни, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 149, ч. 1 ст. 258-3, ч. 1 ст. 260, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2017 році 33-річний уродженець м. Донецька вступив до лав незаконного воєнізованого формування «Министерство государственной безопасности», що контролюється РФ. До його обов’язків входила охорона осіб, які незаконно утримувались на території колишнього заводу ізоляційних матеріалів у м. Донецьку.
 
Підозрюваний застосовував до позбавлених волі бранців фізичне і психологічне насильство та примушував їх до важкої праці, а саме розвантаження та завантаження зброї, боєприпасів, ємностей з паливно-мастильними матеріалами.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого управління ГУ НП в Донецькій області.
 
Довідково: загалом на даний час заочно повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни на «базі МДБ ДНР» на території ПрАТ «Ізоляція» 17 особам.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1021