Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.08.2021

Артобстріл селища бойовиками, у ході якого загинув місцевий мешканець, кваліфіковано як порушення законів та звичаїв війни (ФОТО, ВІДЕО)

За процесуального керівництва Костянтинівської окружної прокуратури Донецької області розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що 11 серпня 2021 року, з 05:50 до 06:50, представники незаконних збройних формувань РФ здійснили масштабний артилерійський обстріл мирного селища Новоселівка друга Покровський району Донецької області.
 
    
 
17 снарядів калібру 122 мм влучили по позиціях українських захисників, внаслідок чого було поранено 38-річного військовослужбовця.
 
Крім того, ще один снаряд влучив у подвір’я приватного будинку по вул. Степова, на якому у цей момент перебував 86-річний мешканець домоволодіння. Тіло чоловіка з чисельними осколковими пораненнями виявила його дружина.
 
Наразі тривають першочергові слідчі (розшукові) дії, встановлюються обставини вказаної події та особи, причетні до вчинення злочину.
 
Досудове розслідування триває.
 
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1251