Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.08.2021

За участь у терористичній організації та посягання на територіальну цілісність України заочно судитимуть так звану голову адміністрації м. Харцизька

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури завершено спеціальне досудове розслідування стосовно 40-річної мешканки м. Донецька,  яка обвинувачується у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та участі у терористичній організації  (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що з 2016 по 2019 роки, перебуваючи на тимчасово окупованій території Донецької області, правопорушниця, маючи вищу юридичну освіту, обіймала псевдопосаду «заступника в.о. голови адміністрації м. Горлівки з соціальних питань», а з 2019 року очолила адміністрацію м. Харцизька.
 
Перебуваючи на вказаній посаді і по нині, зловмисниця забезпечує реалізацію узурпованих представниками НЗФ РФ функцій місцевої влади, в тому числі щодо формування так званого «місцевого бюджету», проведення мобілізаційної роботи серед населення та залучення громадян до лав бойовиків.
 
Також, обвинувачувана під час зустрічей з мешканцями м. Харцизька, використовуючи засоби масової інформації, підконтрольні окупаційній адміністрації, проводить агітаційно-роз’яснювальну та пропагандистську роботу, формуючи серед громадян думку щодо легітимності «ДНР».  
 
Наразі обвинувальний акт скеровано до Добропільського міськрайонного суду Донецької області для розгляду по суті.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ СБУ у Донецькій та Луганській областях. Максимальне покарання - до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1276