Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.08.2021

У Маріуполі поліцейський постане перед судом за безпідставне застосування насильства та приниження гідності потерпілого

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури завершено досудове розслідування стосовно працівника правоохоронного органу, який обвинувачується у перевищенні влади, тобто умисному вчиненні дій, що явно виходять за межі наданих йому прав та повноважень, які супроводжувалися насильством, були болісними і ображали особисту гідність потерпілого (ч. 2 ст. 365 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що 4 липня 2021 року, 31-річний поліцейський роти особливого призначення ГУНП в Донецькій області під час патрулювання м. Маріуполя зупинив трьох місцевих мешканців з метою проведення поверхневого огляду.
 
Під час спілкування щодо причини зупинки та необхідності залучення понятих, між одним з чоловіків та поліцейським виникла сварка, у ході якої правоохоронець, висловлюючись нецензурною лайкою, вдарив потерпілого ногою.    
 
Вказаними діями обвинувачений порушив права 21-річного маріупольця на повагу до його гідності, свободи та особистої недоторканності та підірвав авторитет і престиж органів державної влади.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1404