Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.09.2021

10 років ув’язнення: заочно засуджено так званого голову адміністрації Старобешівського району

Вироком Токмацького районного суду Запорізької області мешканця Старобешево Донецької області визнано винним в участі у терористичній організації та призначено покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна (ч. 1 ст. 258-3 КК України).
 
Прокурором у суді доведено, що чоловік з лютого 2016 року перебуває на псевдопосаді «виконуючого обов’язки голови адміністрації Старобешівського району ДНР» та місцевого секретаря так званого громадського руху «Донецька республіка».
 
До його повноважень входить керування діяльністю «адміністрації», а саме: призначення та звільнення з посади працівників, забезп ечення заходів зі своєчасної сплати податків, формування та затвердження місцевого бюджету, а також проведення мобілізаційної роботи серед населення задля примусового залучення громадян до лав НЗФ РФ.
 
Окрім цього, зловмисник забезпечує реалізацію так званої конституції псевдореспубліки, наказів, розпоряджень та інших незаконних нормативно-правових актів окупаційної адміністрації у Донецькій області. Також засуджений активно співпрацює з так званою прокуратурою, судом, міністерством внутрішніх справ та юстиції, формуючи, таким чином, серед громадян думку щодо легітимності «ДНР».
 
Оскільки засуджений продовжує перебувати на тимчасово окупованій території Донеччини та працювати на терористів, судове слухання проводилось в порядку спеціального судового провадження (in absentia).
 
Процесуальне керівництво здійснювалося Донецькою обласною прокуратурою. Публічне обвинувачення здійснювалося Токмацьким відділом Пологівської окружної прокуратури Запорізької області.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1543