Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.09.2021

Прокуратура домоглась передачі на баланс міста житлового фонду підприємства-банкрута вартістю понад 17 млн грн

Господарським судом Донецької області задоволено у повному обсязі позовні вимоги Костянтинівської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Фонду державного майна України щодо визнання незаконним рішення органу місцевого самоврядування про відмову у прийнятті до комунальної власності об’єктів житлового фонду загальною вартістю понад 17 млн грн.
 
Установлено, що 20 вересня 2018 року рішенням Костянтинівської міської ради Костянтинівському державному хімічному заводу, що знаходився у процедурі банкрутства, відмовлено у передачі до комунальної власності 31 житлового будинку, які перебували на балансі зазначеного підприємства.
 
З огляду на порушення Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні» та «Про відновлення платоспроможності боржника або визнавання його банкрутом», прокуратура стала на захист інтересів територіальної громади.
 
На даний час за втручання прокуратури, міську раду зобов’язано забезпечити прийняття житлового фонду колишнього держпідприємства до комунальної власності міста.
 
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1225