Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.10.2021

Знущався з полонених військовослужбовців ЗСУ та погрожував їм розстрілом – заочно судитимуть командира батальйона НЗФ РФ

Донецькою обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно командира однієї з рот «батальйона «Восток» НЗФ РФ за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, участі у не передбачених законом збройних формуваннях,  терористичній організації та порушенні законів і звичаїв війни, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260, ч. 1 ст. 258-3, ч. 1 ст. 438 КК України).
 
Спеціальним досудовим розслідуванням встановлено, з весни 2014 року 37-річний мешканець Покровського району, перебуваючи на так званій посаді командира однієї з рот «батальона «Восток» НЗФ РФ, бере активну участь у здійсненні збройного опору військовослужбовцям Збройних Сил України в районі населених пунктів Донецьк, Пантелеймонівка та Бетманове Ясинуватського району.
 
Зокрема, у січні 2015 року обвинувачуваний, порушуючи закони та звичаї війни, не надав медичну допомогу пораненим військовослужбовцям ЗСУ, які потрапили до полону НЗФ в районі с. Бетманове Ясинуватського району. Крім того, бойовик принижував і ображав військовополонених, погрожував їм розстрілом, змушував роздягатися та ставати на коліна, залишаючи їх у такому положенні на морозі.
 
Обвинувальний акт спрямовано на розгляд до Красноармійського міськрайонного суду Донецької області.
 
Досудове розслідування здійснювалось співробітниками  ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Максимальне покарання за вказаними статтями – до 15 років позбавлення волі.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 
 

кількість переглядів: 1751