Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.11.2021

Двоє працівників «Компанії «Вода Донбасу» відповідатимуть у суді за смерть свого колеги

За процесуального керівництва Костянтинівської окружної прокуратури завершено досудове розслідування стосовно двох працівників комунального підприємства, які обвинувачуються у порушенні правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людини (ч. 2 ст. 272 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що 13 лютого 2021 року, під час проведення аварійно-відновлюваних робіт на одній з дільниць водопроводу у м. Авдіївці, 39-річний електрозварювальник та машиніст екскаватору КП «Компанія «Вода Донбасу» допустили перебування у небезпечній зоні роботи екскаватора інших працівників.
 
Під час виконання робіт ковш зачепив драбину, яку тримав у руках 54-річний слюсар, і вона вдарила потерпілого в обличчя. В результаті отриманих травм потерпілий через тиждень помер у лікарні.
 
Обвинувальний акт скеровано до суду.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді  обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
Відділ інформаційної політики
  Донецької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1152