Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.12.2021

Навчають дітей воювати - на Донеччині заочно судитимуть засновника військово-патріотичних клубів «ДНР» (ФОТО)

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт в порядку спеціального досудового розслідування стосовно 51-річного мешканця м. Горлівки, який обвинувачується у сприянні діяльності терористичної організації, керівництві не передбаченими законами України воєнізованими формуваннями та втягуванні неповнолітніх у злочинну діяльність (ч. 1 ст. 258-3, ч. 3 ст. 260, ч. 1 ст. 304 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2015 році чоловік створив на тимчасово окупованій території Донецької області громадський військово-патріотичний рух «Молода гвардія Донбасу», а у 2016 році - військово-патріотичний клуб «Спартанці». До вказаних  незаконних формувань приймають хлопців та дівчат віком від 8 до 18 років, яких виховують на ідеях сепаратизму та неоімперської геополітичної доктрини «Руський мир», формуючи ненависть до України.
 
    
    
 
Зокрема, під керівництвом обвинуваченого неповнолітні проходять військову підготовку для подальшої служби у структурних підрозділах і збройних формуваннях окупаційної адміністрації РФ та у так званій республіканській гвардії «ДНР», де навчаються навичкам рукопашного бою і користуванню вогнепальною зброєю. Дітей привчають захищати інтереси окупантів ціною власного життя.   
 
    
 
Обвинувальний акт спрямовано до Слов’янського міськрайонного суду.
 
Судитимуть правопорушника заочно. Максимальне покарання за санкціями статей – 15 років позбавлення волі.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1617