Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.01.2022

Алкогольний фальсифікат на понад півмільйона гривень - на Донеччині припинено діяльність групи осіб (ФОТО)

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури групу осіб викрито у зберіганні, транспортуванні та збуті фальсифікованої лікеро-горілчаної продукції з використанням підроблених марок акцизного податку України (ч. 1 ст. 199, ч. 1 ст. 204 КК України).

 
Досудовим розслідуванням встановлено, що з червня 2021 року 36-річний мешканець м. Костянтинівки організував «бізнес» з незаконного придбання та збуту фальсифікованої лікеро-горілчаної продукції з використанням підроблених марок акцизного податку України. До злочинної схеми чоловік залучив свого 59-річного батька та ще чотирьох спільників віком від 28 до 44 років, які перевозили продукцію сумнівної якості в торгівельні об’єкти у містах Костянтинівка, Покровськ, Мирноград та Селидове.
 
    
 
26 січня 2022 року у ході проведення 12 санкціонованих слідчим суддею обшуків за місцями мешкання фігурантів та складських приміщеннях виявлено та вилучено 100 тис грн готівкою, два автомобілі, на яких здійснювалось транспортування, 28 тетрапаків по 10 літрів у тарі «Bag in Box» лікеро-горілчаних виробів, 98 літрів горілки та 3293 літри алкогольної продукції відомих брендів з марками акцизного податку України, що мали ознаки підробки та без них.
 
Загалом вилучено 3671 літр фальсифікату на загальну суму понад 655 тис грн.
 
Наразі призначено технічні експертизи марок акцизного податку та експертизи спиртовмісних сумішей, за результатами яких буде вирішено питання повідомлення про підозру вказаним особам.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими Слідчого управління Головного управління Національної поліції в Донецькій області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Донецькій області.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1222