Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.04.2024

Повідомлено про підозру ще двом підсанкційним депутатам «народної ради днр»

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом громадянам заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

У травні 2023 року двоє мешканців м. Донецька, маючи за плечима чималий професійний досвід й визнання, здобуті в Україні, вирішили приєднатись до так званого політичного життя у фейковій республіці. Професорка Донецького національного медичного університету й заслужений тренер з рукопашного бою, який очолює проросійський громадський рух, зареєструвались кандидатами в депутати «народної ради днр» від партії «єдина росія».
 
        
 
Отримавши в результаті незаконних виборів «депутатські мандати», жінка стала членом «комітету з охорони здоров’я, материнства й дитинства», а чоловік - заступником голови «комітету з підтримки учасників сво». Підозрювані проводять прийоми громадян та наголошують на плідній взаємодії з державою-агресором.
 
Громадяни перебувають у розшуку та на них накладено міжнародні санкції. Досудове розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Максимальне покарання – 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 5