Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2024

До 12 років за ґратами засуджено чергового депутата «народної ради днр»

Прокурори Донецької обласної прокуратури довели в суді провину мешканця Волноваського району у посяганні на територіальну цілісність та недоторканність України й колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 28 ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Його заочно засуджено до 12 років за ґратами з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування, пов’язаних із наданням публічних послуг, виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, строком на 15 років з конфіскацією майна.
 
 
Суд встановив, що у листопаді 2018 року чоловіка обрано до «народної ради днр». Через 4 роки «депутат» взяв участь у позачерговому засіданні органу окупаційної влади, на якому позитивно проголосував за прийняття «закону про референдум з питання входження днр до складу рф на правах суб’єкта».
 
На підставі нікчемного документу під контролем озброєних російських військових відбулось «волевиявлення» мешканців захоплених територій області. За підробленими результатами фейкового плебісциту кремлівським керівництвом підписано договір про прийняття «республіки» до складу держави-агресора. У подальшому захист «нового суб’єкту» став штучним приводом для військово-політичного керівництва федерації розпочати повномасштабне збройне вторгнення в Україну.
 
Чоловік перебуває у розшуку. Спеціальне досудове розслідування стосовно нього здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 14